Kaikentasoisille ratsukoille suunnattu estevalmennus, hiotaan lajissa tarvittavia taitoja osallistujien toiveiden mukaan.
★ 28.10.2012
★ Valmennukseen otetaan rajattomasti oman seuran jäseniä, seuran ulkopuolisia jäseniä max. 3.
★ Ilmoittautumiset kommentteina tähän postaukseen viim. 27.10.2012
   >> muodossa oma nimi - <a href="www-osoite">Hevosen Nimi</a> + mahdolliset toiveet valmennuksen ohjelmaan liittyen.

Osallistujat

Mariella - Morphine F
Ada - Stalag Luft
coupie - Must Be Luxus

Kommentit

Yleisesti
Hyvätasoinen valmennus oikein mukavalla porukalla. Pieniä virheitä sattui jokaiselle, mutta niitähän valmennukseen juuri tultiin hiomaan. Mitään vakavampaa ongelmaa ei kenenkään kohdalla ilmennyt, kaikilla oli perustaidot hyvin hallinnassa. Kaiken kaikkiaan tosi antoisa valmennus, voitte hyvällä syyllä olla ylpeitä itsestänne ja ratsuistanne!

Mariella & Morphine F
Voi että mikä itsevarmuus teistä huokui heti jo alkuverryttelyissä! Etenkin Morris sädehti silkkaa omahyväisyyttä siinä määrin, että huolimattomuusvirheitä sattui yksinkertaisimmissakin tehtävissä, kuten kulmissa, jotka oiottiin välillä melko härskistikin. Kun olit saanut oriin palautetuksi ainakin melkein takaisin maan pinnalle, alkoivat tuloksetkin parantua kohinalla. Olit sataprosenttisesti läsnä ratsastaessasi, mikä on aina enemmän kuin hyvä. Näin ollen Morriskin säilyi suurimman osan valmennuksesta valppaana ja keskittyneenä. Ainoastaan muutamia yksittäisiä virheitä teille sattui. Sinun pitää auttaa Morrista enemmän oikean ponnistuskohdan arvioinnissa, sillä se tuotti selkeästi pienimuotoisia ongelmia hevoselle. Joka kerta se kyllä hyppäsi urheasti, vaikka joutuikin joskus venymään vähän liian kaukaa ja kerran ajautui askeleen verran liian lähelle estettä, mutta ikävä kyllä silloin oli useimmiten seurauksena pudotus. Aina, kun ajoitus sattui kohdalleen, Morriksen hypyt olivat oikein komeaa katseltavaa. Sillä on nimittäin puhdas hyppytyyli, joka on lennokas olematta kuitenkaan monien kokemattomien ratsujen tapaan liioiteltu. Matalammat 50 cm korkeat esteet olivat Morriksen mielestä selvästi sangen tylsistyttäviä, niin huolettoman näköisesti ja rutinoituneesti ori ne ylitti. Isommille esteille päästäessä innostuksella sen sijaan ei ollut rajaa! Homma pysyi kuitenkin hanskassa, ette sortuneet innonpuuskissakaan hutiloimaan. Kaiken kaikkiaan Morriksesta huomasi tämän tästä, että se on osaava hevonen, jolla rahkeet riittävät korkeimpiinkin luokkiin.

Ada & Stalag Luft
Toiveenasi oli sisällyttää kaarevia linjoja valmennukseen, joten ilahduit varmaan alku- ja loppuverryttelyistä. Harjoiteltiin muun muassa kolmikaarista kiemurauraa taivutusta vaihtamatta. Puoliympyröitä tehtiin myös, ja niissäkin Lucas oli kuin vanha konkari. Lucas oli fiksun ja miellyttävän oloinen kaveri, ja sujuvaa yhteistyötänne oli ilo seurata. Valmennuksen alussa otettiin myös pari pujotteluharjoitusta, jotka onnistuivat ketterältä zweibrückeriltä erinomaisesti. Vähän vielä jos seuraavalla kerralla olisi vauhtia enemmän, niin aina parempi. Nyt meinasi olla vähän turhankin täsmällistä, jolloin tempo kävi hieman liian matelevaksi. Yksi skarpin ja keskittymiskykyisen oripojan harvoista kompastuskivistä olikin juuri hiturointi ja ajoittainen epävarmuus. Yleisesti ottaen se kyllä oli sopivan virkku ja eteenpäinpyrkivä, mutta joidenkin harjoitusten aikana se selkeästi vähän epäröi ennen tehtävän suorittamista tai sen aikana. Pienempien 50 cm korkuisten esteiden yli Lucas kyllä leiskautti pelottomasti ja innolla ja kyllä korkeammista esteistäkin useimmiten selvittiin. Pariin otteeseen Lucas tosin kieltäytyi hyppäämästä. Syynä ei ollut ainakaan etäisyyksien arvioiminen väärin, sillä etäisyyksien arviointi osui oriilta ihan omatoimisesti joka kerran nappiin, siinä sinä siis pääsit varsin helpolla. Kieltäytymiset johtuivat liian hitaasta temmosta, jolla esteitä lähestyitte. Rohkaisit ja kannustit Lucasta hienosti, mutta aja sitä vielä ronskimmin eteen! Loppuverryttelyihin siirryttiin parin komean 100 cm:n hypyn jälkeen, joista suoriuduitte erityisen hienosti itseenne ja toisiinne luottaen. 

coupie & Must Be Luxus
Muusa oli tosi reippaasti mukana alkuverryttelyistä asti. Se ei säheltänyt ollenkaan, vaan malttoi keskittyä kulloinkin meneillään olevaan tehtävään. Vaikka jossakin tehtävässä olisi ollut useampiakin toistoja, Muusa ei hermostunut tai alkanut hötkyillä. Plussat siitä, että kulmissa maltettiin taipua kunnolla ilman yhden yhtä lintsausta tai edes sen yritystä! Hämmästyin suuresti siitä, kuinka vaivattomasti korkeammatkin esteet teiltä sujuvat. 100 cm esteet ylittyivät yhtä tyylipuhtaasti kuin 50 cm korkeat. Este toisensa jälkeen ylittyi ilman suurempia ponnistuksia, vaikka tamma olikin ainoana ponina säkäkorkeudeltaan valmennuksen pienin osallistuja. Päästyään hyppäämisen makuun Muusasta kuoriutui melkoinen hurjapää, jota ei hiukan liian vauhdikas tempokaan hirvittänyt. Tämä saattaa aiheuttaa vaaratilanteita, joten muista pidättää tammaa vähän reilummin, jottei tilanne pääse puolihuomaamatta riistäytymään hallinnasta. Istuntasi ja tuntumasi poniin oli mainio, osasit ennen jokaista hyppyä neuvoa Muusalle juuri oikean ponnistuskohdan. Muutenkin yhteistyönne oli päivän saumattominta, kerrassaan hienoa katseltavaa! Pientä kritiikkiä kuitenkin sellaisesta pikkuseikasta kuin että muistakaa pitää vähän pidempi väli edessä kulkevaan ratsukkoon. Nyt Muusa olisi vähän väliä halunnut kulkea edellä menevän ratsun hännässä kiinni, jos tämä kulki tamman mielestä liian verkkaisesti. Vaikka tänään pidetty valmennus oli suht vaativa ja reipastempoinen, tämä kaveri ei ollut sen jälkeen edes juuri lainkaan hikinen tai väsynyt. Melkoinen terästamma!
Mariella
25/10/2012 08:13:24 pm

Mariella - <a href="http://harjunpaa.webs.com/morris.htm">Morphine F</a>

Reply
Ada
25/10/2012 08:15:23 pm

Ada - <a href="http://www.takkuturkki.net/ada/lucas.html">Stalag Luft</a> + Kaarevia linjoja olisi toiveissa, suhteutetulla välillä tai ilman. :)

Reply
coupie
25/10/2012 09:42:32 pm

coupie - <a href="http://coupie.webs.com/mustbeluxus.htm">Must Be Luxus</a>

Reply
Ada
28/10/2012 06:08:08 am

Kiitos hyvästä ja tehokkaasta valmennuksesta!

Reply



Leave a Reply.