Lajina kouluratsastus tasolla Vaativa A. Kummallekin päivälle on oma valmennuksensa, jossa treenataan yksilöllisesti vaativalla tasolla tarvittavia taitoja.
★ 9.-11.11.2012
★ Valmennukseen otetaan rajattomasti oman seuran jäseniä, seuran ulkopuolisia jäseniä max. 3.
★ Ilmoittautumiset kommentteina tähän postaukseen viim. 7.11.2012
   >> muodossa oma nimi - <a href="www-osoite">Hevosen Nimi</a> + mahdolliset toiveet valmennuksen ohjelmaan liittyen.

Osallistujat

Kommentit 9.11.

Hilma & Dirty Dancer
Doriksella tosiaankin piisasi vauhtia! Alkuverryttelyissä ori aiheutti minulle harmaita hiuksia, sillä näytti niin pahasti olevan lähdössä pois hallinnasta hetkellä millä hyvänsä. Onneksi näin ei kuitenkaan päässyt käymään, sen verran sinnikkäästi ratsuasi komensit. Doriksesta huomasi heti, että esteet olisivat olleet sen mieleen enemmän kuin kouluratsastus. Aivan valmennuksen alussa tähyili ihan selkeästi kentän keskustaa, josko siihen ilmestyisi esteitä jostain. Kun näin ei käynyt, ori malttoi rauhoittua vähän - tosin vain hetkeksi. Enimmän aikaa Doris käyttäytyi yhtä levottomasti kuin jos sen kanssa ei oltaisi tehty mitään viikkoon siitä huolimatta, että kerroit teidän treenanneen viimeksi vasta eilen. Keskittymistä vaativat harjoitukset menivät teiltä tyystin penkin alle, mutta päästyään temmonvaihtelujen myötä laukkailemaankin Doris alkoi heti kulkea huomattavasti paremmin kuolaimella. Sen jälkeen sen taidot alkoivat tulla esiin. Paljastui, että Dorishan on oikein kelpo kouluratsu, kunhan ylimääräiset höyryt saadaan päästettyä ulos. Avotaivutuksissa ravissa olitte parhaimmillanne! Sulkutaivutukset menivät teiltä myös oikein kivasti. Siirtyminen peruutuksesta laukkaan ei oikein ottanut sujuakseen siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Doris olisi suostunut peruuttamaan sitten millään. Huijasit kuitenkin oripoikaa varsin menestyksekkäästi - heti parin tavallisen volttiharjoituksen jälkeen pyysit Dorista peruuttamaan ja se totteli ennen kuin tajusikaan, mitä oli tekemässä. Laukkaan se syöksähtikin siitä enemmän kuin mielellään.

Henz & Hämärän Adelina
Addyn tyynen rauhallinen mutta kuitenkin skarppi olemus teki minuun vaikutuksen heti valmennuksen alkumetreillä. Yhteistyönne oli harmonista ja mukavaa katseltavaa. Tamma oli koko ajan kuulolla ja sinä puolestaan osasit antaa sille juuri oikeanlaiset, sopivan pehmeät mutta kuitenkin selkeät avut. Myös taitoa teiltä löytyi ja pistitte parastanne koko valmennuksen ajan. Istunnassasi, tasapainossasi tai ohjastuntumassasi ei ollut kerrassaan mitään moitittavaa. Addyn askeleet olivat varmat ja eteenpäinpyrkivät jokaisessa askellajissa. Siirtymiset olivat täsmällisiä ja kaikin puolin hallittuja mukaan lukien siirtyminen peruutuksesta suoraa päätä laukkaan. Vastalaukat, takaosakäännökset sekä avo- ja sulkutaivutukset olivat teille ihan rutiinia. Osasit myös koota Addyn erinomaisesti, mikä teki kootuista askellajeista vaivattoman ja simppelin näköisiä. Sulkutaivutukset eivät oikein ottaneet sujuakseen yhtä hyvin kuin muut tekemistänne liikkeistä. Se johtui kahdesta syystä, joista toinen oli helposti poistettavissa. Taivutukset alkoivat mennä paremmin heti, kun aloit asettaa Addya enemmän. Toiseen pulmaan paneudumme vielä huomisessa valmennuksessa, mutta toivon siihen kiinnitettävän huomiota muuallakin treenattaessa. Addyn nimittäin oli paikoitellen vaikeaa säilyttää tahti.

Ada & Stalag Luft
Teidän kanssanne olemmekin jo vanhoja tuttuja! Voin sanoa, että oli oikein ilahduttavaa nähdä teidät jälleen, sen verran hienosti ja esimerkillisesti Lucas liikkui heti ensimmäisistä harjoituksista alkaen. Etuosan keveys, liikkeiden vaivattomuus ja harmonisuus olivat kympin arvoiset. Lucas liikkui sulavasti ja matkaavoittavasti mutta kuitenkin koko ajan hallitusti jokaisessa askellajissa. Tänään oripojan laukkakaan ei päässyt kertaakaan hyytymään, vaan säilyi reippaana. Teillä oli valmennuksen parhaat siirtymiset peruutuksesta oikopäätä laukkaan! Laukanvaihdot käynnin kautta onnistuivat myös. Takaosankäännökset olivat notkealle zweibrückerille ihan peruskauraa, samoin laukanvaihdot askeleessa. Asia, joka vaati vähän mieleenpalauttamista, oli niinkin yksinkertainen juttu kuin pohkeenväistö. Hevonen ei liikkunut pitkän sivun suuntaisena kuten olisi pitänyt, vaan sen takaosa laahasi huomattavan paljon jäljessä. Muista ratsastaa Lucasia enemmän eteen pohkeenväistöjä tehtäessä! Treenauksen paikkaa löytyi myös nopeampien tempojen sulkutaivutuksissa. Tässäkin Lucasin takaosa laahasi jäljessä, sillä sisäpohkeesi eteenpäin ajava vaikutus ei ollut riittävä. Muutoin yhteistyönne pelasi kyllä moitteettomasti, kuolaintuntuma säilyi poikkeuksetta pehmeänä ja Lucasin korvat kertoivat sen kuuntelevan herkeämättä sille antamiasi ohjeita.

Kommentit 10.11.

Hilma & Dirty Dancer
Mitä ihmettä - alkuverryttelyihin saapuessanne Doris oli aivan viilipyttymäisen rauhallinen! Suoraan sanoen en ollut uskonut silmiäni, muutos eiliseen oli sen verran valtaisa. Oriilla näkyi olevan tänään erityisen hyvä päivä, minkäänlaisesta kenkkuilusta ei ollut tietoakaan. Kulmissa tai volteissa ei lintsailtu eikä muutenkaan yritetty laistaa työnteosta. Jopa pujotteluharjoituksessa ja kolmikaarisissa kiemuraurissa maltettiin keskittyä oikein mallikelpoisesti! Niin avo- kuin sulkutaivutukset olivat taas vahvinta erityisosaamistanne, joten niihin emme tänään sen kummemmin keskittyneet. Peruuttamiset eivät taaskaan olleet Doriksen mieleen, mutta nekin luonnistuivat tänään jo selkeästi vähemmällä pelleilyllä kuin eilen.


Henz & Hämärän Adelina
Työskentelyänne oli taas kaikin puolin ilo seurata. Yhteistyö pelitti saumattomasti, ihan kuin osaisitte lukea toistenne ajatuksia. Huomauttamista treenaamisestanne en juurikaan siis löytänyt. Erityisesti vastalaukat menivät teiltä tämänpäiväisessä valmennuksessa vielä hitusen paremmin nappiin kuin eilen. Tahdin säilymisen kanssa Addylla oli edelleen hankaluuksia, joskaan ei yhtä silmiinpistävästi kuin eilen. Plussaa myös siitä, että asetit tänään Addyn todella kauniisti joka kerta sulkutaivutuksia aloitettaessa. Kokonaisuudessaan sulkutaivutukset sujuivat huomattavasti eilistä paremmin, joten ehkä teillä oli niiden suhteen eilen vain vähän huonompi päivä? Kaiken kaikkiaan erinomainen suoritus tältä päivältä.

Ada & Stalag Luft
Aina yhtä ihana Lucas käyttäytyi taas tämänkinpäiväisessä valmennuksessa niin esimerkillisesti kuin suinkin. Yhteistyönne on aina ihan huippuluokkaa, mutta tänään se oli vielä tavallistakin saumattomampaa ja luontevampaa. Ja mikä ihmeparannus oli tapahtunut pohkeenväistön suhteen! Ratsastit Lucasin hyvin eteen. Ravi- sekä laukkatempoisten sulkutaivutusten aikana sisäpohkeesi eteen ajava vaikutuskin oli löytynyt. Näin ollen Lucasin takaosakin pysyi paremmin muun paketin mukana eikä jäänyt raahustamaan liiaksi jälkeen. Kunniamaininta tottakai bravuuristanne peruutuksista laukkaan, mutta tällä kertaa myös takaosankäännöksistä, jotka olivat osaltanne aivan oppikirjamainen suoritus. Välillä Lucasin laukka meinasi päästä vähän turhan hidastempoiseksi, mutta pienellä muistuttamisella sekin reipastui sopivaksi.